Projekt Indítás

A projektgazda Off-Road Bázis Kft. 2004-ben, immár 10 éve alakult és kezdte meg működését, melynek alapvető célja volt az építőipari tevékenység, kivitelezés szervezés, majd a folyamatos fejlesztések eredményeként textilipari tevékenységet is végzett. A fő profilnak számító építési tevékenység során szerzett tapasztalatok alapozták meg a jelenlegi projekt megvalósításának előkészítését is ezen az új területen.

A projekt – összhangban a régió ilyen irányú fejlesztési céljaival – elsősorban a zöld hulladék és faipari szegmensen belül a foglalkoztatás terén és a vállalkozói aktivitás terén biztosítja potenciálisan pozitív hatások elérését. Az újrahasznosításban rejlő lehetőségek feltárása, fejlesztése kedvező irányt vett az elmúlt években, melyben lehetőség szerint aktív szerepet kell vállalni, hiszen jelentős gazdasági potenciállal bír, az alapanyag pedig keletkezik, annak feldolgozásáról lehetőleg helyben gondoskodni kell.

A vállalkozásoknak nagy segítséget nyújt fejlesztéseikhez biztosított támogatás, melynek hatása azonnal érezhető a fejlesztésekkel párhuzamosan jelentkező stabilitás, piaci bővülési lehetőség eredményeivel. Vállalkozásunk termékeihez az alapanyagot jellemzően hazai beszállítóktól vásárolja meg, termékeit pedig terveink szerint magas arányban exportálja. A nemzetközi piacokon jelen levő erős versenyben termékeinket csak a legfejlettebb technológia használatával tudjuk értékesíteni.

A fejlesztéssel egy új, dinamikusan fejlődő és bővülő szektorban tudjuk növelni kapacitásainkat, ezáltal biztosítani tudjuk hosszú távon a tervezett 4 fős létszámunk foglalkoztatását. A használaton kívüli épület jelentős hányada alkalmassá válik alapanyagok feldolgozására, kezelésre, továbbá a beszerzésre kerülő hatékony célgépek lehetővé teszik az alapanyagok és kész termékek telephelyen történő teljes körű feldolgozását és kiszerelését, jelentősen javítva a hatékonyságot, kielégítve minden EU előírást és biztosítva a termékek exportképességét.